PROGRAMUL "Întreprinderi sociale în mediul rural"

 

Acest program este axat in general de infiintare mici fabrici, ateliere de productie  pentru procesare produse agricole.

Programul este in faza stabilirii firmelor furnizoare  si imediat ce vor fi stabilite aceste firme, va trebui sa vă înscrieți la un curs de antreprenoriat social  care dureaza 5-10 zile, in general in orasele mari; cazare, masa, deplasare sunt toate gratuite.

Programul este unul foarte bun, deoarece poti primi pana la 200.000 de euro , fara sa contribui cu finanțare proprie; poti sa platesti salarii timp de 18 luni  pentru angajati, poti sa cumperi materii prime, sa iti platesti chirie, utilitati  si sa iti cumperi o linie tehnologica pentru procesare, ambalare, etichetare , plus masina transport marfa, plus panouri solare, calculatoare, containere pentru spatii de lucru etc etc

Nivelul ajutorului de minimis acordat per entitate de economie socială înființata depinde de numărul minim de locuri de muncă create de către entitatea înființata. Suma intre 40.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create; până la maximum 200.000 euro – minimum 7 locuri de muncă create, din care 5 locuri de muncă sunt ocupate de tineri NEETs.

Ajutorul de minimis se va acorda în două tranșe: tranșă inițială de maximum 75% ; tranșă finală reprezentând diferența până la valoarea totală a ajutorului de minimis, se va acorda după ce beneficiarul ajutorului de minimis face dovada că a ocupat locurile de muncă minime asumate prin planul de afaceri.

Domeniile de activitate finanțate sunt:

 

   

CAEN Rev. 2

 

 

 

 

 

  Producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne

Prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor

 

Fabricarea uleiurilor şi a grăsimilor vegetale şi animale

 

Fabricarea produselor lactate

 

Fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi produselor din amidon

       

  Fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase

  Fabricarea altor produse alimentare (zahăr, ceai, cafea)

  Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor

  Fabricarea băuturilor (bere, malt, bauturi racoritoare, ape minerale)